Hemşireler KPSS’ye Girmeden Nerelerde İş Bulabilir?
Son zamanlarda tüm sınavlar gündemeyken birçok kişi kendi alanında meslek imkanlarını araştırıyor. Bu mesleklerden birisi de hemşirelik mesleğidir. Bilindiği üzere hemşireler KPSS sınavına girerek atanabilmekteler. Ancak KPSS’ye girmeden de iş bulabilmek mümkün. Çünkü hemşirelere her alanda ihtiyaç duyuluyor. Bu yüzden talep de çok yüksektir diyebiliriz.
Bunun yanında sınav stresini yaşamadan kolaylıkla iş hayatına atılmak birçok insanın hayali diyebiliriz. Çünkü direkt iş hayatına atılmak kendiyle birlikte birçok avantajı da yanında getiriyor. Bu avantajlar da insanlara birçok imkân sağlayabilir. Bu yüzden hemşireler KPSS sürecine katılmadan özel alanlarda işlerini gerçekleştirebilirler. Bizler de hemşirelerin sınavsız bir şekilde hangi alanlarda iş bulabileceklerini sizler için derledik.
Son zamanlarda belki de en çok gündem olan konulardan birisi de KPSS sınavının iptal olması durumudur. Çünkü bu sınav milyonlarca memuru ilgilendiren bir durumudur. Bilindiği üzere sınavda bazı soruların çalınması şüphesi üzerine 31 Temmuz’da gerçekleştirilen sınav iptal edilmiştir. İptal edilmesiyle birlikte sınav tarihlerinin açıklanması 17 Eylül tarihine ertelenmiştir. Birçok üniversite mezunu insan ise KPSS tarihlerinin netleşmesini beklemektedir.
Hemşireler Özel Hastanelerde ve Kuruluşlarda Çalışabilir
Hemşireler KPSS sınavına girmeden birçok özel hastanede veya kuruluşta iş bulabilirler. Çünkü özel hastaneler için önemli olan iyi bir eğitim alan hemşireleri kendi bünyelerinde bulundurmaktır. Bundan dolayı iyi üniversitede eğitim almak ve iyi bir ortalama ile mezun olmak iyi bir hastanede çalışmak için bir başlangıç olabilir. Özel hastanelerin ilanlarını takip ederek bu hastanelere iş başvurusunda bulunulabilirsiniz.
Lisansüstü Yapıp Üniversitede Akademisyen Olarak Çalışabilir
Birçok imkân arasında üniversite de akademisyen olma ihtimali de var. Akademisyen olabilmek için hemşirelik bölümü okuyanların çeşitli süreçlerden geçmeleri gerekiyor. İlk önce lisans eğitimi almaları gerekiyor.
Mezun olunduktan sonra ALES sınavına girip dereceye girmek gerekiyor. Aynı zamanda YDS sınavında İngilizce seviyesinin yeterli olduğunu kanıtlamak gerekiyor. Tüm bunlar yapıldıktan sonra tez hazırlama dönemi başlar. Bu süreç iki yıla kadar uzayabilir. Tezler özgün ve yeni konulara yönelik olmalıdır. Tezler jüriler tarafından onaylandıktan sonra yüksek lisans rütbesine gelinebilir. Bundan sonra ise akademisyen olarak üniversitede görev yapılabilir.
Sağlık Kabini Açabilir
Hemşireler KPSS sınavına girmeden sağlık kabini açabilir ve görevlerini yapabilirler. Sağlık kabininde genelde serum takma, dikiş yapma gibi sağlık müdahaleleri yapılır. Bu yüzden hemşireler de kendilerine özel olarak sağlık kabini açabilir ve görevlerini icra edebilirler. Sağlık kabini açan hemşireler evlere hizmet veya iş yerlerine hizmet edebilirler. Sağlık Kabini açabilmek için sınava girmeye veya atanmaya gerek yoktur. Önemli olan üniversite mezunu olup iş yeri açabilme izni almaktır.
İşyeri Hemşireliği Yapabilir
Hemşireler sınava girmeden iş yerlerinde mesleklerini icra edebilirler. Çünkü iş yerlerinde birçok çalışan bulunuyor. Bu yüzden acil durumların da yaşanması mümkün hale geliyor. İş yerlerinde hemşireler enjeksiyon yapma, serum takma vb. işlemlerin gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. Bu nedenle iş yerlerinde hemşire ihtiyacı doğabilmektedir.
İş yeri kazaları kimi zaman yaşanabilir. Bu yüzden hızlı müdahale gerekiyor. Müdahale için de iş yerlerinde revir bulundurmak en doğru olandır. Bunun için de birçok iş yeri hemşire arayışı içerisine girmektedir. Bu yüzden iş arayışı olan hemşireler KPSS sınavına girmeden de görevlerini yapabilirler.
Okul Hemşireliği Yapabilir
Okullarda hemşire ihtiyacı çok fazladır. Çünkü okullar küçük kazaların yaşanması en mümkün olan yerlerden birisidir. Bu yüzden birçok özel okul hemşire arayışına girmiştir.
İş arayan kişiler CV örneklerini okullara bırakarak başvuru yapabilirler. Çünkü okullarda çocuklar sürekli oynayıp hareket halinde oldukları için küçük yaralanmalar yaşayabilirler. Bu yüzden hemşireler pansuman işlemlerini yapabilir. Ayrı olarak çocuklar ani bir şekilde hastalanabiliyorlar. Bu yüzden acil şekilde serum takma veya iğne vurma işlemi yapılabilir. Bunların yanında okul hemşiresi öğrencilerin sağlığını denetlemekle ve hemşirelik bakımını uygulamakla görevlidir. Okullarda hemşirelik yapmak hem kolay hem de güzel bir iş alanıdır.
Cezaevi ve Tutukevi Hemşireliği Yapabilir
Tıpkı okullar gibi cezaevlerinde sağlık müdahaleleri gerekiyor. Bu yüzden hemşireler bu yerlerde de görev yapabilirler. Birçok insan bu alanlarda mesleğini yapmakta çekinmektedir. Çünkü çok zor gibi görünüyor ama aslında basit sağlık sorunlarının giderilmesi için yapılır. Bu yüzden buralarda rahat bir şekilde mesleklerini gerçekleştirmeleri mümkündür.